Geen producten (0)

BELANGRIJK BERICHT VOOR NOKTA IMPACT GEBRUIKERS

Nokta Detectors informeert u erover dat er bij de Nokta Impact uitleveringen met serienummers 3001 tot 3534 (standaard) en serienummers 3001-3468 (Pro) per abuis verkeerde plastic bevestigingen voor de zoekspoel zijn verzonden.

De correcte bevestigingen worden spoedig nageleverd.

Mocht u in het bezit zijn van een Nokta Impact met een dergelijk serienummer neem dan contact op met ons of uw lokale dealer om de bevestiging te laten vervangen.

Het is belangrijk dat de bevestiging vervangen wordt gezien deze in bepaalde omstandigheden schade kan toebrengen aan de zoekspoel of de steel.

Met vriendelijke groet,
Karin Kooistra

IMPORTANT !!!!!!!!
This is to inform you that IMPACT STANDARD PACKAGES with serial numbers 3001 thru 3534 and PRO PACKAGES with serial numbers 3001-3468 have been found to include the WRONG PLASTIC WASHERS.

It is very important that you contact your local dealer or us to replace your plastic washers with the new ones to avoid any frictional damage to the coil or the shaft under certain environmental conditions.


EMMEN - Hij zocht naar spullen uit de oorlog, maar vond iets anders. Erik Zwiggelaar stuitte tijdens zijn vakantie ergens in Nederland op een opmerkelijke vondst:  een blok zilver van vijf kilo.

Zwiggelaar heeft in Emmen het oorlogsmuseum ‘Ergens in Nederland’. Voor het museum is hij regelmatig op pad. Hij vond met zijn metaaldetector al oude gasmaskers en zelfs wapens bij zijn zoektochten, maar een blok zilver van vijf kilo is toch wel bijzonder. “Hij begon te piepen en toen dacht ik: wat heb ik nu aan de detector hangen? Ik ging graven en vond toen een baar zilver.” 

Vindplaats onbekend
De Emmenaar wil niet zeggen waar hij de buit heeft gevonden. “Ik had toestemming van de grondeigenaar om daar te zoeken en hij heeft de schat nu nog bij zich. Hij laat bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht uitzoeken wat het verhaal achter dit zilver is. De locatie moet geheim blijven, want anders willen meer mensen daar graven.” 

Hoeveel is het waard?
Op het stuk zilver staan het cijfer 37 en het wapen van de Koninklijke Munt. Dat moet aanknopingspunten bieden, vermoedt Zwiggelaar. Maar de hamvraag is toch wel: wat is het waard? “Geen idee, maar ik verwacht minstens duizend euro.” Zwiggelaar moet de opbrengst overigens delen met de eigenaar van de grond. “Maar mijn vakantie heb ik wel terug verdiend, ha ha!”