Geen producten (0)
Geen producten (0)

OKM GeoSeeker Mini Waterdetector

€ 6.485,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Omschrijving

OKM GeoSeeker Mini Waterdetector en holtedetector tot 100 meter (328 ft) diepte

 

Net als zijn grote broer GeoSeeker gebruikt de GeoSeeker Mini een geo-elektrische meetmethode gebaseerd op het Schlumberger-principe. De waterdetector, die ook gebruikt kan worden om ondergrondse ruimtes te lokaliseren, meet de bestaande grondweerstand. Op basis van deze weerstandswaarde kan de detector ondergrondse waterbronnen zoals zoet water, drinkwater, maar ook waterhoudende grindlagen en grondwaterniveaus detecteren.

 

OKM GeoSeeker Mini Waterdetector

Eenvoudige bediening via het touchscreen
Na het selecteren van de gewenste meetdiepte en het aantal meetpunten volgt u eenvoudigweg de grafische instructies op het display.

Geo-elektrische toepassingen
De geo-elektrische detector OKM GeoSeeker Mini detecteert ondergrondse grondwaterlagen en verborgen holtes op dieptes tot 100 meter (328 ft).

Datavisualisatie
Na de geo-elektrische meting wordt een tweedimensionale grafische weergave van de bepaalde grondweerstanden weergegeven.

Omdat ondergrondse waterlagen een zeer goed geleidingsvermogen hebben, kan worden afgeleid dat een slecht geleidingsvermogen duidt op verborgen holtes zoals grotten, tunnels, kamers en ondergrondse ruimten. Daarom kan de geofysische detector GeoSeeker Mini tegelijkertijd worden gebruikt als waterzoeker en holtedetector.

Hantering van de water- en holtedetector GeoSeeker Mini

De water detector GeoSeeker Mini wordt bediend met een touch screen. Na het selecteren van de gewenste meetdiepte en het aantal meetpunten volgt u eenvoudigweg de grafische instructies op het display. Het gebruik van pure beeldtaal, d.w.z. het gebruik van gemakkelijk te begrijpen afbeeldingen en symbolen, maakt de GeoSeeker Mini bruikbaar voor alle talen.

Tijdens de meting moeten de afzonderlijke elektroden verschillende keren worden verplaatst om de aardweerstand op specifieke punten van het meetveld te bepalen. Alle instructies worden weergegeven op het kleurendisplay, waar de meetwaarden zelf ook worden weergegeven aan het einde van elke afzonderlijke meting. Aan het einde van elke meting wordt een 2D-weergave van de meetwaarden gegenereerd en weergegeven.


Verbeterde weergave van de meetgegevens van waterdepots en -holtes 

Na de geo-elektrische meting met de waterzoeker GeoSeeker Mini worden de gegevens verwerkt en weergegeven in een meerkleurig 2D-diagram. Met behulp van de pictogrammen (legenda in het onderste weergavegebied) kunnen gebruikers nu direct aflezen of de kleuren in het diagram waterafzettingen (blauw met waterdruppels) of gedetecteerde holtes (rood met tunnelsymbool) zijn.

GeoSeeker Mini weergave met geselecteerde meetdiepte van 20 m: Meetgegevens tonen waterafzettingen (blauw) en gedetecteerde holtes (rood) op een diepte tot 20 m.

 

GeoSeeker Mini-display met geselecteerde meetdiepte van 100 m diepte: Meetgegevens tonen waterafzettingen (blauw) en gedetecteerde holtes (rood) op diepten tot 100 m


Afhankelijk van de gekozen meetdiepte kunt u ondergrondse waterlagen en -holtes tot 100 meter (328 ft) diep detecteren. Afhankelijk van de gekozen grootte en diepte van de meting bevat het display meerdere kolommen en wordt het voorzien van de bijbehorende diepte-informatie.


Gebruik de linker knop (Waterdruppel) en de middelste knop (Holte) om vereenvoudigde weergaven van de meetresultaten weer te geven. U kunt schakelen tussen de displays 


GeoSeeker Mini vereenvoudigde weergave: De detector heeft een lage weerstandswaarde gedetecteerd in het midden van het meetveld, wat duidt op een hoge geleidbaarheid, d.w.z. grondwater.

GeoSeeker Mini vereenvoudigde weergave: De detector heeft een hoge weerstandswaarde gedetecteerd in het midden van het meetveld, wat duidt op een holte.

GeoSeeker Mini vereenvoudigde weergave: Vanaf de weergave van het gedetecteerde watervoorkomen kunnen de verdere meetresultaten - holte en 2D-diagram - via de toetsen worden weergegeven.

Weergave selectie: Inactieve velden geven aan dat er geen water en/of leegte is gedetecteerd. In dit geval is het 2D-diagram beschikbaar als overzicht van de gemeten gegevens.

Dankzij de eenvoudige stap-voor-stap instructies en de presentatie van de resultaten in afbeeldingen en pictogrammen is de GeoSeeker Mini taalonafhankelijk en kan hij ook door onervaren gebruikers worden gebruikt.


Geo-elektrische toepassingen met GeoSeeker Mini

De geo-elektrische detector OKM GeoSeeker Mini wordt vooral gebruikt voor het zoeken naar ondergrondse waterbronnen en verborgen holtes. Beide structuren kunnen worden gelokaliseerd vanwege hun specifieke onderscheidend vermogen in termen van elektrische weerstand.

Water lokaliseren

Ondergrondse waterlagen hebben een goede elektrische geleiding, wat leidt tot een lage weerstandswaarde. De mogelijkheid om water te lokaliseren is vooral nuttig voor:

 • Wichelroedelopers en waterzoekers
 • Puttengravers en boorbedrijfen
 • Landbouw en fruitteelt
 • Mijnbouw en bouwbedrijven

Lokale ondergrondse waterbronnen zijn onder andere:

 • Grondwaterspiegel
 • Zoet water en drinkwater
 • Wateraders, waterstromen en brongebieden

Holtedetectie

Verborgen holtes hebben een veel slechter elektrisch geleidingsvermogen, wat leidt tot een hoge weerstandswaarde. De mogelijkheid om holle ruimtes te lokaliseren is met name nuttig voor:

 • Archeologen en historici
 • Schatzoekers
 • Bodemonderzoekers
 • Militaire dienstverleners
 • Bouwbedrijfen

Ondergrondse holtes die o.a. gelokaliseerd kunnen worden zijn:

 • Grotten, tunnels
 • Adapters en schachten
 • Grafkamers, graftombes
 • Bunkers, kelder, kamers

Leveringsomvang:

 • OKM Geoseeker Mini Waterdetector met accessoires zoals op de foto
 • Gebruiksaanwijzing
 • 2 jaar garantie
Reacties

Ook interessant

€ 4.719,00