Geen producten (0)
 

Leica Digitex 100XF Signaalgenerator

€ 1.115,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Specificaties
EAN code 4321324325430
Omschrijving

LEICA KABELDETECTORS - DIGICAT

Waarom opsporen?
In het veld kunnen vele en diverse soorten ondergrondse leidingen voorkomen. Voordat er gegraven gaat worden is het noodzakelijk om goede en nauwkeurige informatie over deze leidingen te verkrijgen. Het gaat hierbij onder andere om stroomkabels, waterleidingen, gaspijpleidingen, straatverlichting, telecom, geleidende pijpen en rioolinspectiesystemen. Het is de volledige verantwoording van elk bedrijf of persoon om de leidingkaarten van de nutsbedrijven te verifiëren en schade aan de leidingen te voorkomen. Lokale regels schrijven gewoonlijk voor, dat een leidingzoeker moet worden gebruikt, voordat ontgraving plaats mag vinden. Maar buiten dat, is het een logische stap om de ligging van alle leidingen op te zoeken, te traceren en te markeren alvorens te gaan graven. Beschadigingen van leidingen kan immers grote persoonlijke en financiële consequenties hebben.

Veiligiheid
Bij bouw en graafwerkzaamheden raken vaak ondergrondse kabels en leidingen beschadigd. Indien bijvoorbeeld elektriciteitskabels of gaspijpleidingen worden geraakt, zullen de bouwwerkzaamheden moeten worden gestaakt (werkstop) en kan uw veiligheid in gevaar komen. Herstelwerkzaamheden kosten zeer veel geld en tijd. Ook kunt u te maken krijgen met kosten van de onderbreking van de service (elektriciteit, telecom services, water en gas) en verzekeringsclaims bij ernstige verwondingen van personen.

Voor wie?
Aannemers (algemeen, grondverzet, leiding- en pijpaanleg), Bouwbedrijven, Hoveniers, Installateurs van / voor Nutsbedrijven ( Gas, water, elektriciteitsbedrijven), kabeltelevisie bedrijven, specialistische
onderhoudsmonteurs, Landmeetkundige specialisten, Ingenieurs, Energiebedrijven, aannemers kabels- en leidingwerk, aannemers camera-inspectie riolering. Projectontwikkelaars en particuliere bouw- en graafwerkzaamheden etc. 

Waarvoor kunt u een Leica kabeldetector gebruiken?
Een Leica kabeldetector kunt u gebruiken voor het opsporen van stroom voerende kabels en leidingen of het opsporen van metalen kabels en radio signaal kabels. Hierbij is het bij stroom voerende kabels van belang dat er op het moment van detecteren stroom door de kabel heen gaat. Indien u niet-stroom voerende kabels of plastic buizen wilt detecteren dan is dit mogelijk met de Leica Digicat kabeldetector in combinatie met enkele speciale accessoires.

Welke modellen Leica kabeldetectors zijn er?

 • Leica digicat 500i: Basismodel
 • Leica Digicat 550i: Basismodel + diepteaflezing tot 3 meter (in combinatie met een Digitex 100 of 300 signaalgenerator)
 • Leica Digicat 600i: Bluetooth model met geheugen
 • Leica Digicat 650i: Bluetooth model met geheugen + diepteaflezing tot 3 meter ( in combinatie met een Digitex 100 of 300 signaalgenerator).

Hoe op te sporen?
Het systeem ontvangt de doorgegeven radiofrequenties. Met behulp van interne antennes die de sterkte en de richting van het ontvangstsignaal bepalen, wordt de gebruiker de locatie en de richting van de ondergrondse leidingen gewezen. Markeer de ligging van de leiding op de grond, zodat de kraanmachinist precies weet waar er niet gegraven moet worden.

Dieptemeting
Diepteaflezing is uitsluitend mogelijk met de Digicat 550i en de Digicat 650i in combinatie met de Digitex 100 of 300 signaalgenerator tot maximaal 3 meter diepte. De dieptemetingen zijn uiterst nauwkeurig, met een maximale afwijking van slechts een paar procent. Wilt u kabels op een grotere diepte detecteren, dan is dit mogelijk met extra accessoires tot maximaal 10 meter diepte.

XF Series voor lange afstand detectie
Wilt u kabels en leidingen vele kilometers lang kunnen volgen, dan adviseren wij de Leica Digicat XF modellen. Dit zijn speciale kabel detectors met het oog op lange-afstandsdetectie. De detectie van lage transmitterfrequenties geeft een groter detectiebereik en biedt bovendien de mogelijkheid
camera-inspectiesystemen voor riolering te lokaliseren.

Digitex 100 en 300 Signaalgenerator

Indien u ondergrondse kabels, leidingen of metalen wilt traceren  die niet zijn voorzien van een aanwezig signaal (zoals stroom) kunt u de Digitex gebruiken. De Digitex 100 of 300 genereren een specifiek "actief" signaal, dat vervolgens kan worden getraceerd met behulp van de Digicat kabeldetector. 

Met de Digitex kunt u ook:
- leidingen detecteren over een langere afstand
- De leidingdetectie verbeteren in gebieden met veel signaalverstoring
- De diepte-indicatie aflezen op uw Leica Digicat 550i of 650i

Toepassing van een traceersignaal met de Digitex signaalgenerator:

Directe Verbinding: directe koppeling van de Digitex aan een klep, mof, voedingspunt of andere toegangspunt van de geleider is de meest effectieve en beste methode.

Gebruik een signaalklem: de signaalklem wordt gebruikt om het signaal van de Digitex toe te voegen aan een buis of actieve elektriciteitskabel. De stroom wordt niet onderbroken door het signaal
en de gebruiker wordt niet blootgesteld aan elektriciteit. 

Inductie: de Digitex 100 / 300 induceert een traceersignaal in de ondergrondse buis of kabel. Dit is een snelle en handzame methode als directe verbindingen of signaalklemmen niet mogelijk zijn. 

Technische specificaties Digitex:

DIGITRACE 30/50/80 Leiding Tracer

De DIGITRACE maakt het mogelijk een afvoer, buis, kunststof pijp en andere niet-metalen buizen over de gehele lengte te traceren in combinatie met de DIGICAT kabeldetector en de DIGITEX 100 / 300. De glasfiber staaf van de DIGITRACE, die als bescherming is gewikkeld om de koperen kern, is leverbaar in lengtes van 30, 50 en 80 meter. De glasfiber staaf wordt in en door de buis geschoven die moet worden onderzocht. De DIGITEX 100 / 300 wordt aangesloten en het traceersignaal kan bovengronds worden gevonden door de DIGICAT kabeldetector.

Technische specificaties Digitrace:

 

Overige Leica Digicat accessoires:

Signaalklem: voor gebruik in combinatie met de DIGITEX 100 / 300 voor het koppelen van
signalen op lange cilindrische metalen leidingen (bijvoorbeeld pijpleidingen,
geïsoleerde elektra, kabels).

Netspanning aansluiting: voor gebruik met de Digicat en de Digitex 100 / 300 voor het aansluiten van een traceersignaal op een inpandige elektriciteitsaansluiting om deze buiten het gebouw te kunnen traceren. ( Voor aansluiting van een detectiesignaal op elk stroomverdeelsysteem).

DIGIMOUSE: ( 8 kHz en 33 kHz)
Compacte sonde met dubbele frequentie, gebruikt om afvoeren, rioleringen en andere niet-geleidende leidingen te traceren. De Digimouse kan worden bevestigd aan diverse soorten gereedschap, waaronder afvoerontstoppers, rioolreinigers en inspectiecamera’s.

Draagtas Digisystem:
Draagtas voor de complete uitrusting van uw digisysteem.

Leica Logicat Software

De Leica Digicat 600i en 650i beschikken over een geheugen.  In combinatie met de Logicat Software kunt u opgeslagen metingen van de Digicat 600i en 650i uploaden om het gebruik van de leidingzoeker te bekijken, eenvoudig alle metingen uploaden of op datum zoeken. De uploadgegevens bestaan onder andere uit:

 • Tijdstip en datum: geeft aan op welk tijdstip grondmetingen zijn verricht.
 • Gebruiksduur: Geeft aan hoelang onderzoeksteams naar ondergrondse leidingen hebben gezocht en brengt de benutting van het product in kaart.
 • Gebruikersidentificatie: moedigt gebruikers aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun handelingen en maakt inzichtelijk wie extra producttraining nodig heeft.
 • Detectiemodus: Hiermee kunnen managers de kwaliteit van het werk beoordelen. Als meerdere uitgebreide grondmetingen worden uitgevoerd, slaat de leidingzoeker de
  bedieningsmodus op, evenals het gebruik van een signaaltransmitter.
 • Leidingdetectie: Ontdekt snel of er ondergrondse leidingen zijn gevonden tijdens het onderzoek en toont zelfs de op de leidingzoekers getoonde signaalsterkte.
 •  Management instrumentenvoorraad:
  toont en bewaakt de onderhouds- en kalibratiedatums van uw leidingzoekers, zodat ze in perfecte conditie verkeren en niet worden gebruikt als ze gekalibreerd moeten worden
 • Diagnostische controle: toont leidingzoekers die de uitgebreide zelftest niet goed hebben doorlopen en verwijdert ze uit de instrumentenvoorraad voor directe reparatie. Dit verkleint
  de kans op het gebruik van defecte apparatuur in het veld.


 
 
Kalibratie, onderhoud, service en garantie

Leica kabeldetectie systemen dienen eenmaal per jaar aangeboden te worden voor kalibratie. Uw systeem zal zelf een melding geven dat uw systeem gekalibreerd dient te worden. De kosten voor kalibratie bedragen ongeveer € 100,00 per jaar. Het is een verplichting dat uw Leica systemen jaarlijks gekeurd worden. Dit is tevens van groot belang voor uw eigen veiligheid. Leica kabeldetectie systemen worden geleverd inclusief 2 jaar garantie.

 

Prijzen:                                                             
                                                                         excl. BTW                  Incl. 21% BTW

Leica Digicat 500i

€   755,25

€   913,85

Leica Digicat 550i

€   850,25

€ 1028,80

Leica Digicat 600i

€   992,75

€ 1201,20

Leica Digicat 650i

€ 1087,75

€ 1316,20

Leica Digitex 100

€   712,50

€   862,10

Leica Digitex 300

€ 1075,00

€  1300,75

Leica Digitrace 30

€   698,00

  € 844,60

Leica Digitrace 50

€   712,50

  € 862,10

Leica Digitrace 80

€   736,25

  € 890,86

Signaalklem

€   237,50

  € 287,40

Netspanning aansluiting

€   152,00

  € 183,90

Digimouse

€   247,00

  € 298,87

Logicat Software incl. bluetooth dongle

€     61,75

    € 74,70

Leica Digicat 500i XF

€   925,00

€ 1119,25

Leica Digicat 550i XF

€ 1025,00

€ 1240,25

Leica Digicat 600i XF

€ 1175,00

€ 1421,75

Leica Digicat 650i XF

€ 1275,00

€ 1542,75

Leica Digitex 100 XF

€   875,00

€ 1058,75

Leica Digitex 300 XF

€ 1200,00

€ 1452,00

Draagtas voor Digisystem

€     80,75

    € 97,70

Digitrace connection cable set

€     52,25

    € 63,20

 

 

 

Reacties

Ook interessant

€ 369,95
€ 179,00 € 209,95