Geen producten (0)
1 2
 

Teknetics Eurotek Pro 11 inch DD zoekspoel + Tek-Point pinpointer

€ 389,90 € 349,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Omschrijving

Teknetics Eurotek Pro metaaldetector 11 inch DD zoekspoel en Tek-Point Pinpointer


De Teknetics Eurotek Pro 11 inch is een digitale A-merk metaaldetector. De Eurotek Pro versie met 11 inch  zoekspoel zoekt dieper en is beter geschikt voor moeilijke bodemomstandigheden zoals gemineraliseerde bodem.  De Eurotek Pro is een metaaldetector van zeer hoogwaardige kwaliteit met een perfecte prijs- kwaliteitsverhouding. De Eurotek Pro hoort tot de topklasse in het starterssegment  en is geschikt voor de hele familie. Deze Pro versie van de Eurotek biedt ook een pinpointfunctie, diepteweergave in inches, een volumeregelaar en diverse andere functies.


De Eurotek Pro is een zeer eenvoudig te bedienen metaaldetector welke u vrijwel direct zult begrijpen. U bedient de metaaldetector met slechts drie toetsen. Eigenlijk kunt u de metaaldetector aanzetten en direct starten!

Numerieke voorwerpidentificatie (1 - 99)
De Eurotek Pro metaaldetector beschikt over een numerieke voorwerpidentificatie (1-99). Zodra de metaaldetector een object detecteert verschijnt er een nummer in het midden van het display. Elk nummer staat voor een metaalsoort / objectsoort. (Bijvoorbeeld nr. 76 een euromunt, nummer 20 ijzer) Zo kunt u objecten leren identificeren (herkennen). Daarnaast beschikt de Eurotek Pro over 3x audio toonhoogte voorwerpidentificatie. De metaaldetector geeft dan verschillende audio tonen voor de verschillende metaalsoorten. Bijvoorbeeld een hoge toon voor zilver, een lage toon voor ijzer en een middentoon voor goud. 

Discriminatie
U kunt de gevoeligheid (diepte) zelf bijstellen, net als de discriminatie. (mogelijkheid tot het discrimineren van ongewenste objecten zoals spijkers en bierdoppen).

Waterdichte zoekspoel:
De Teknetics Eurotek Pro beschikt over een waterdichte zoekspoel en steel, alleen het display is niet waterdicht. U kunt de Teknetics Eurotek Pro daarom wel gebruiken in ondiep water, zolang het display maar niet nat wordt. Ook tijdens een regenbui dient u uw display te beschermen met een display beschermhoesje.

Reactiesnelheid
Deze metaaldetector blinkt vooral uit in haar dieptebereik en haar snelle reactiesnelheid (herstelsnelheid). Dit laatste is vooral van belang indien er meerdere voorwerpen direct naast elkaar liggen. De meeste metaaldetectors geven u dan slechts 1 signaal. U zult bij de Eurotek Pro merken dat deze u laat horen en zien dat het om meerdere objecten gaat.  

Dieptebereik
Het dieptebereik van de Teknetics Eurotek Pro is erg goed. Net als voor alle andere metaaldetectors geldt het principe dat het dieptebereik altijd afhankelijk is van het formaat van het object. Hoe groter een object is, hoe dieper de Teknetics Eurotek Pro het object kan detecteren. Daarnaast kunnen andere factoren een rol spelen bij het dieptebereik zoals de bodemsoort en bodemomstandigheden, de materiaalsoort etc. Over het algemeen kunnen we stellen dat de Teknetics Eurotek Pro een object ter grootte van een enkele munt op een diepte van 30 cm kan detecteren, en grote objecten tot maximaal 1 meter diepte.

Geheugen
De Eurotek detectors beschikken als 1 van de weinige in het starterssegment over een geheugen. U kunt de Eurotek hiermee standaard laten opstarten in uw voorkeursinstellingen. Uiteraard kunt U ook ten aller tijde weer terugkeren naar de fabrieksinstellingen.

De extra functies van de Eurotek Pro ten opzichte van de Eurotek standaard.

 • De Teknetics Eurotek Pro heeft als extra een pinpointfunctie met diepteweergave in inches. Dit is een hulpmiddel voor het exact lokaliseren van objecten. U kunt hierdoor de plaats van het object beter bepalen en zult minder werk hebben met het opgraven van het object.  Tijdens het pinpointen kunt U de diepte van het object in inches. aflezen op het display. De Eurotek standaard beschikt niet over een pinpointfunctie en biedt geen diepteaflezing in inches.
 • De Teknetics Eurotek en Eurotek Pro beschikken beide over een audiotoon voorwerpidentificatie. (U hoort verschillende audio tonen voor de verschillende metaalsoorten). De Teknetics Eurotek beschikt over 2 verschillende audiotonen (ijzer een lage toon en alle andere objecten een hogere toon) en de Eurotek Pro  over 3 verschillende audiotonen (ijzer lage toon, zilver hoge toon en o.a. goud een midden hoge toon). Hierdoor is het object onderscheid nog duidelijker te horen.
 • De Eurotek Pro beschikt over een volume regeling. De Teknetics Eurotek Pro zoekt dieper dan de Teknetics Eurotek. Ook is de diepte aflezing op het display anders. De Teknetics Eurotek heeft een diepte aflezing op het display in 3 segmenten, bij de Eurotek Pro is deze indeling in 5 segmenten + diepteaflezing in inches.
 • De Eurotek Pro biedt meer nauwkeurige ijzer discriminatie mogelijkheden door middel van functies als F-tone, Variable Audio, Tone Breakpoint
 • De Eurotek Pro 11 inch versie zoekt dieper dan de Eurotek Pro standaard versie en deze 11 inch zoekspoel is beter geschikt voor moeilijke bodemomstandigheden zoals gemineraliseerde bodems

De Teknetics Eurotek Pro werkt op slechts 1 x 9V batterij en wordt geleverd inclusief 5 jaar garantie !

TECHNISCHE SPECIFICATIES  
Zoekfrequentie 7,81 Khz
Techniek VLF
Type metaaldetector Digitaal
Bediening Tiptoetsen
Aantal zoekstanden Alle metalen en discriminatie
Zoekspoel 28 cm DD zoekspoel
Gewicht metaaldetector 1000 gram
Instelbare lengte  ja, instelbaar 106 - 129 cm
Bedieningspaneel (elektronica) waterdicht nee
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Doelgroep starters, volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar
Type en aantal Batterijen 1 x 9V batterij
Batterijlevensduur ongeveer 25 uren
Batterij indicator afleesbaar ja
Dieptebereik afleesbaar ja (indicator balk in 5 segmenten + diepte in inches.
Bodem mineralisatie afleesbaar op het display nee
Grondbalans Automatisch
Sensitivity (Gevoeligheidsinstelling) instelbaar in 10 stappen
Pinpointfunctie ja
Discriminatie van ongewenste objecten ja
Notch nee
Object identificatie in audiotonen (metaalsoortherkenning) ja ( 3 verschillende tonen)
Object identificatie afleesbaar op display (metaalsoortherkenning) ja 
Nummerieke Object identificatie (zeer nauwkeurig)(metaalsoortherkenning)      ja (van 0 t/m 99)
Volumeregeling ja
Display Verlichting nee
LED licht in het donker nee
GPS nee
Vibratie als metaaldetectie signaal nee
Frequentie wisselaar nee
Bedieningssoftware in verschillende talen nee
Dieptebereik kleine voorwerpen ( 1 euro) maximaal 30 cm
Maximaal dieptebereik grote objecten maximaal 100 cm
Geschikt voor gebruik aan waterkant  beperkt, zoekspoel is waterdicht, elektronica niet
Geschikt voor Waden (geheel onderwater) nee
Geschikt voor Duiken nee
Geschikt voor gemineraliseerde bodems ja
Geschikt voor natte zoute bodems (aan zee) nee
Geschikt voor goldnugget detectie (Africa, Australie) nee
Overige extra functies -
   

Leveringsomvang:

 • Eurotek Pro metaaldetector
 • Waterdichte 11" DD zoekspoel
 • Tek-Point Pinpointer
 • Hoofdtelefoon
 • 1 x 9V batterij
 • Nederlandse en Engelse handleiding
 • 5 jaar garantie
Reacties

Ook interessant

€ 179,00 € 209,95
€ 199,00 € 299,95